torsdag 11. juni 2009

Valpekurs i gang !

I går var første gang på valpekurs hos Fjellanger hundeskole.
Vi var veldig spente og hadde sett frem til dette lenge. "Søs" var med og det gikk kjempefint. Hun var veldig flink inne i klasserommet. Først en time teori og så praktisk trening.

Hugin var flink, det var mange valper han ville hilse på, men likevel klarte vi å få til noen klikk med klikkeren. Jeg hadde faktisk forventet at han bare skulle bli sittende å se på de andre :) Så at han så opp på oss var over forventning.
Bror og Flora var der (søsken til Hugin). Bror er kul, går rundt å ser på de andre og er kjempeflink til kontakt. Hugin og Flora klarte nesten ikke å rive seg løs fra hverandre. Søskenkjærligheten blomstret :) Det går vel etterhvert når de blir vant til å møtes. Hadde vært kjekt med et søskentreff til. Hugin er fortsatt tynnere enn sine søsken, vi får prøve å "feite" han litt opp. Han spiser det som står på pakken, og gir vi mer så spiser han ikke opp. Kanskje han får mer kjøtt på beina når han har vokst litt i fra seg.

Vi øvde på avslapping, å sitte mellom beina våre og roe ned, og på å klikke når hunden så på fjeset ditt. Helt på slutten viste hun hvordan man kunne bruke klikkeren for å få de til å gå pent i bånd. Så nå skal vi trene,trene og trene - Det skal bli gøy !

Det var faktisk veldig kjekt å høre hva de andre på kurset jobbet med og se at han er kjempeflink, han er husren, klarer fint å være alene, tygger ikke på møbler eller ting osv....Vi skal få på plass inkalling og å klare å få kontakt med han når andre hunder er i nærheten. Det er en stor nok utfordring det - men det tror vi skal gå helt fint med trening. Han er jo flink å komme uten forstyrrelser.
Nå gleder vi oss til neste onsdag - dette blir gøy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar