lørdag 26. september 2009

Utstilling

Hugin syns det var litt mer styr enn vanlig hjemme hos oss på fredagskvelden...
Turen var som vanlig, men så skulle han dusjes, med shampoo, og børstes etterpå. Ikke dagligkost for han :) Han sto så tolmodig mens jeg holdt på med han...verdens beste hund !
Far og sønn slengte seg på en tur til Geilo, der var det meldt OK vær. Vi hadde lyst å være med, men jeg og søs ble igjen her i regnet for å gå på utstilling med Hugin. Det er jo en flott sjanse til å sosialisere han i omgivelser med mye hunder. Vi kjenner ikke så mange med hund, så han trenger å være litt omgitt av hunder inimellom.
Vi fikk litt sjokk når vi nærmet oss Bønes Racketsenter....og vi som trodde vi var ute i god tid....dette var mye større enn jeg hadde forestillt meg. Enorme mengder hunder og folk....og biler!
Hugin ville hilse og snuse på allt og alle og stresset litt akkurat mens vi gikk gjennom hallen, så fant vi ringen vi skulle inn i og slo oss ned for å roe nervene litt...mest mine :) Hugin la seg rett ned - det er han bare utrolig god på !
Vi fikk låne utstillingsbånd av oppdretter, det hadde jeg ikke tenkt på. Litt ekstra børsting, så er vi klar (Hjelp !!! )


Vår tur. Tre hannvalper, "Bror"-broren til Hugin var en av de. Jeg hadde ikke med godbit (trodde ikke det var lov) men jeg tror ikke det hadde gjort noe fra eller til. Jeg var nervøs og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre.
Vi har øvd på å løpe i ring, men ikke med så mye forstyrrelser. Valp nummer tre sto rett der vi skulle løpe,når vi skulle løpe rett frem, og det gjorde meg litt usikker (og Hugin ville jo bort å hilse :) )
Når han skulle stå og vise seg for dommeren fikk jeg god hjelp fra utsiden av ringen. Både oppdretter og andre ropte på han og pep med leker, så han skulle stå i rett possisjon. Det hadde vi ikke øvd på. Jeg syns han klarte seg fint med de forutsettningene. Han setter seg lett,eller legger seg, eller prøver å gå gjennom beina mine..."hva er det du vil jeg skal gjøre ??? Stå i ro ?? " Så det bør vi øve inn en kommando for til neste gang - så vil ha forstå hva han skal gjøre.

"Bror" vant. Han vant BIS også...jeg har ikke helt forstått dette, men det betyr at han vant over tispevalpene også (tror jeg) Han fikk en stor flott rosa sløyfe, som far her i huset nok ikke ville sett i nærheten av Hugin eller seg selv :)Søs syns det var gøy å være med. Så gøy at hun glemte avtalen om å sykle over til beste venninen - det var mye gøyere å ha vært med på utstilling, det var jo kjekt. Hun tok noen bilder og det er de som er her på siden. Untatt det her hvor hun koser med Hugin - Det er bror som ligger ved siden av.
Han er veldig flott !Pappa Bono gjorde det også kjempeflott. Det var "close" så det ut som. Men han var virkelig mye bedre enn de andre. Fineste hunden :) Hun som gikk med han hadde nummeret hengende rett forran snuten hans og dermed "nafset" han litt etter det. Skulle flyttet det til andre lommen kanskje? Han ble beste hannhund :)
Jeg må få meg et nytt kamera.... Bono er lengst borte, dommeren står ved siden av.

Dommerens kritikk av Hugin:
6mnd,complete scissor bite, good size for age. Medium long head. Slight skrp - scalp(?),flat forehead. Roman nose.Dirk eyes - dark (?). Well set ears. Good pigmentation. Lacking a little neck,top line is not ferm for the moment. Good bone. Good angulation front and rare. Needs to mature in chest.G little closed behind. Gay tail. Excellent tempr.
Laura Vassallo - Italia

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar