torsdag 27. august 2009

Siste gang på valpekurs !

I går var siste gang på valpekurs. Så nå er det opp til oss å jobbe videre og trene... tror vi skal prøve å gå på fellestreninger på Myrbø om fredagene. Godt å bli "sparket" litt bak og komme seg avgårde på trening en gang i uken. Har og snakket med kusinen til far i huset, hun har en strihåret dachs, om å trene litt sammen. Greit å trene med noen som er på samme ambisjonsnivå :)

På tirsdag var det klassefest hjemme hos oss. 26 stk. 11 åringer inne i huset !! Hugin gikk løs først og fikk hilse på de første gjestene.Vi tenkte det var greit han fikk se hvem som kom. Så la vi han inn i buret med et øre og det gikk veldig greit. Etter en stund var det noen som ville hilse på han, og de snek seg inn på rommet...ikke bra når han er i bur...selv om de fikk klar beskjed om å ikke gjøre det, snek andre seg inn. Så vi tok han ut på terrassen i langline. Han koste seg der :)

Utrolig hva den hunden tåler. Masse barn, høy musikk og enda høyere snakking...

Far hadde latt han ta med seg øret og det var ikke lurt.Han knurret når noen kom nær han mens han spiste på øret....jeg ville derfor at øret skulle bort. Far tok øret fra han og da glefset han etter ham. Det var jo en veldig stressende situasjon for han, men han ble holdt i munnen da - glefsing vil vi ikke ha noe av. Han må jo få gi beskjed,og samtidig liker jeg ikke at han knurrer og glefser. Det er en balansegang.

Når øret var borte var det ingenting å forsvare, og han lå fint og slappet av resten av tiden.
Vi har meldt han på valpeshow. Tenk det utstilling ! Det blir fin miljøtrening å skulle være et sted med så mye hunder og aktivitet/stress. I tilfelle vi har lyst å gjøre det igjen når han blir større, så er det lurt at han har gått i en ring. Men vi får se hvordan det går å løpe fint ved min side....det blir nok nafsing i beina eller bjeffing for å få igang lek tenker jeg :)
Det kan jo kanskje til og med bli en kjekk opplevelse ? Han er jo helt nydelig (objektivt !! :) )
Han går fortsatt mye løs i hagen. Men nå skal Far montere port og sette opp gjerde i frukthagen. Greit å ha på plass til hormonene begynner å løpe løpsk :) Han ligger og slapper av på terrassen og når kamerater til barna kommer, løfter han på hodet og observerer at de kommer... legger seg på rygg for å bli klappet, eller går mot de for å hilse. Ingen bjeffing :)
Han hadde blitt en elendig vakthund :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar