mandag 25. mai 2009

Tur i skogen

Han har virkelig vokst og utviklet seg. Nå fyker han inn i skogen,hopper over elver og hindringer. Det er gøy å se hvordan han koser seg. Han venter på oss, og så løper han videre. Godt han er svart, for han blir dritten !!!!!
Han er flink å komme når vi roper. Vi tar noen ganger på båndet, og noen ganger bare klapper vi han og tar i halsbåndet før han får løpe fritt igjen.
Det går jo greit så lenge det ikke er distraksjoner....:) Blir verre når det er hunder rundt.....
Vi gikk en passelig stripe tror vi, men det er jo vanskelig å vite. Så lenge det ser ut som at han har energi igjen senere på kvelden, etter en liten lur, så tror vi det går greit.

Det er deilig at han tusler så fint rundt huset. Kan være ute alene. Terrassedøren står åpen og han ligger der å gnager på bein mens jeg lager middag. Kommer fint når vi roper og holder seg i vår hage (stort sett, må innrømme at han har vært inne hos en nabo).

Det har blitt mer og mer rutine i hverdagen nå. Jeg tror han er husren....eller så er det bare vi som passer godt på.....men da er det på god vei i hvertfall.
Han sovner i ni-ti tiden på kvelden, så er vi ute og tisser elleve. Vi legger han inn i buret - han går inn i det og legger seg ned, men vi må lede han til det,så lukker vi døren. Da roer han seg så fint mens vi pusser tenner og gjør oss klar. Han har hele veien vært utrolig flink på natten. Klager ikke når vi går opp i annen etasje. Morgenene har kunnet drøye til 6.30 nå. Men i ukedagene er vi oppe 06.00 (for å nå jobb). Han får ingen tur om morgenen (det vil vi ikke venne han til) men ut å tisse, gjerne to eller tre ganger mellom 06.00 - 08.00. Først smått, så stort :) Så skjønner han jo at vi skal gå. Ungene tar på seg sekker og går hjemmenifra mens jeg venter litt. Han legger seg igjen i åttetiden. Vi har da tatt han inn igjen i buret og lukket døren. Han roet seg helt fint i gangen på dagtid, men det ble vanskelig å holde seg ! Utrolig nok gnager han ikke på noe, heller ingen skraping på dørene. kanskje dette er helt normalt ? Men vi blir positivt overrasket.
"Far" har vært hjemme i lunchen for å lufte og så kommer eldstejenten hjem klokken to. Men de siste dagene har han sovet når "far" har kommet hjem, så i dag drøyde vi det, han var alene til halv to. Det gikk kjempefint. Han har ikke stresset i buret og heller ikke hylt. Kanskje det er på tide å lage det til ny rytme og at jeg går litt senere på jobb om morgenen evt.
Om tre uker begynner jeg i den nye jobben og da skal jeg jobbe litt hjemmefra og kan ha han med meg. Vi får se. Han er kjempeflink synes vi.
Gleder oss til valpekurs !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar