lørdag 23. januar 2010

Lydighet,Lagunen og Luring :)

Fredag var vi på andre kursdag i lydighet hos Fjellanger hundeskole.
Første kursdag hadde han lopper i blodet, han skvatt opp hele tiden - kunne ikke sitte eller ligge lenger enn 2 sekunder uansett. Jeg hadde derfor bedt far i huset om å gå en liten tur med han før vi gikk, og jeg hadde kjøpt lever og stekt opp :) Det fungerte ! Han var mer som han pleier, selv om han var omgitt av vakre tisper...he,he.
Vi øvde på utgangspossisjon, hvor han er litt skjev - og av og til skvetter opp igjen når det passer han. Dekk er han rask og god på, men også her kan han legge seg skjevt - der fikk vi et bra tips.
Vi hadde dekk med forstyrrelse i en liten minikonkurranse, det var gøy, vi ble nr.2 !!!!
Øvde og på å gå og at han skal sette seg når jeg stopper, samt stå. Han syns det er kjempegøy :)
Hugins største utfordring er å ikke skvette opp i tide og utide, samt tannvisning. Tannvisingen i seg selv går strålende, men det kommer jo et menneske mot oss...og det er jo så gøy...så da vil han hoppe opp og hilse på de i fjeset!
Lørdag tok vi oss en tur til Lagunen (svært uvanlig å frivillig dra ned i den heksegryten på en lørdag). Traff valpekursinstruktøren med familie. Jeg stillte meg opp forran hovedinngangen og trente. Han var kjempeflink. Holdt fokus lang tid om gangen, tålte at folk gikk forbi, at vogner bråkte og at barn løp. Satt fint i utgangsstilling. Traff på "bror" sin eier - koselig å treffe belgerfolk, tydelig at Lagunen er stedet man møtes :)
Etter treningsstunden på Lagunen var vi begge i behov av litt luft. Tok en liten skogstur, så han fikk løpe. Luringen er nå tenåring og ser ingen grunn til å komme når man roper, hvis han har en pinne i munnen :).....bra jeg ikke er tapt bak en vogn jeg heller....tok opp en annen pinne - og den var mye finere...he,he. Jeg kan fortsatt holde opp båndet og han sitter fint å venter på at jeg tar det på - så lenge pinnen er ute av munnen-men vi må nok skjerpe oss litt i de kommende månedene, han vil nok teste ut de fleste grensene.

Lynnet hans er bare helt fantastisk!!!! Hadde besøk av valp forrige helg og Hugin var tålmodig, lot den henge i øret og la seg ned så den kunne krype over han. Det var fint å se at han tilpasser seg slik han gjør til barn. Vi introduserte klikker trening for valp og eier...og det funket bra:)

Hopp,opp og ta pølsen...hvorfor får jeg den ikke??
Det var noe her med å sette seg ned...å da kom et klikk...og Pølse!!!!


Og der forstod valpen det :) Eier lettere forbauset over hvor raskt dette kunne gå :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar